Insport povedel v finalu

Preteklo soboto je bil na vrsti prvi finalni obračun letošnje izvedbe 1. SFL. Za nas je bil to že tretji zaporedni finale, a prvi, ki se igra na dve dobljeni tekmi. Poleg naše ekipe si je letos finalno vstopnico zagotovil še škofjeloški Insport, ki je v polfinalu izločil dvakratne prvake iz Borovnice

Tekma v polni športni dvorani na Trati se je začela po naših željah, saj smo prvi povedli preko Kožuha. Celotno prvo tretjino smo vršili močan pritisk na gostujočo obrambno vrsto, ki nikakor ni znala odgovoriti, s tem pa smo prihajali do številnih priložnosti, katerih žal nismo izkoristili. Na drugi strani so Ločani zadeli iz praktično prve nevarne akcije, ko je izid ob igralcu več poravnal Oman in s tem postavil izid prvega dela. V drugem delu smo ponovno povedli, vendar se je razmerje moči na igrišču počasi obrnilo v korist gostov, ki so s pridom izkoriščali naše napake pri organizaciji napada ter povedli najprej za en zadetek, nato pa še s prednostjo dveh zadetkov. Kljub temu se nismo predali ter najprej preko razpoloženega Vrtačnika izid znižali, za popoln priključek pa je s tretjim golom poskrbel Kožuh. Po izenačenju je prišlo do dokaj nenavadnega dogodka, ko se je poškodoval sodnik, sledil pa je daljši odmor, ki je bolj koristil gostom, ki so nekaj minut pred koncem tekme ponovno povedli. V želji po izenačenju smo zaigrali brez vratarja, kar sta s strelom preko celotnega igrišča kaznovala Prevodnik in Dolenc.

Tako je Insport povedel in lahko že prihodnjo soboto odloči finalno serijo. Kljub porazu naš cilj ostaja isti, čeprav je delo sedaj precej težje, hkrati pa ostaja grenak priokus, saj smo na tekmi prevladovali, vendar nam je zmanjkalo tudi malce športne sreče. Morda že odločilen obračun bo v soboto ob 13.30 v športni dvorani Poden v Škofji Loki, kamor vabimo vse gledalce, da nas podprete in nam pomagate do izenačenja.