Po drami na Podnu do izenačenja

To soboto je bila na sporedu druga tekma letošnjega finala 1. SFL, kjer je domači Insport že imel prvo zaključno žogico za zmago, vendar smo z borbeno igro na koncu vendarle zasluženo zmagali in izsilili tretjo, odločilno tekmo.

Dvoboj smo začeli na enak način kot prvega, ko je Kožuh nadaljeval delo s prve tekme in nas popeljal v vodstvo. Slednje je trajalo do 15. minute, ko je Triler žogico izza gola spravil mimo sicer odličnega Tomažina. Kljub temu smo na prvi odmor odšli s prednostjo, za kar je poskrbel Bizjak, z drugim zadetkom pa je takoj v nadaljevanju poskrbel za višjo prednost. Ločani so hitro poskrbeli za priključek, vendar je Lavtar prednost ponovno podvojil. Za še višje vodstvo smo imel na voljo kazenski strel, ki ga je zapravil Pustavrh, vendar je v igri z igralcem več popravil napako. Navidezno visoka prednost nas je rahlo uspavala, domači pa so v nekaj trenutkih poskrbeli za dva zadetka. Najprej je kazenski strel uspešno realiziral Oman, nato pa je Egart poskrbel za minimalen zaostanek pred zadnjo tretjino. To smo bolje začeli mi in preko Ržka ponovno povedli za dva zadetka, nekaj minut kasneje pa je Logar poskrbel za novo prednost treh zadetkov, vendar je prednost še v isti minuti znižal Dagarin. Burnik je 4 minute pred koncem poskrbel za dramatično končnico, domače navijače pa je v delirij spravil Triler, ko je ob igri brez vratarja 6 sekund pred koncem poskrbel za izenačenje. Tekma se je tako prevesila v podaljšek, v katerem so psihološko prednost imel domači, vendar se nismo predali in v 68. minuti tekme odločili zmagovalca, ko je bil ponovno uspešen Logar.

Tako bo zmagovalec letošnje sezone 1. SFL znan šele naslednjo soboto, ponovno pa se finalna serija seli v športno dvorano na Trati. Obe tekmi sta pokazali, da sta ekipi povsem izenačeni, zato je več kot zanimiv obračun praktično že zagotovljen.