Prvo mesto skoraj zagotovljeno!

Najprej se vam opravičujemo, da po zmagi v prejšnjem krogu z vami nismo delili povzetka tekme. Derbi z Borovnico smo odigrali odlično in nasprotnika, ki je bil sicer nekoliko oslabljen, dodobra potolkli. Tako smo se na prvem mestu nekoliko oddaljili od najbližjih zasledovalcev.
V prvi tretjini so nam nasprotniki sicer še sledili, konec tretjine celo vodili, kljub temu, da smo tempo narekovali mi in je bila igra večinoma na polovici Borovničanov. Potem pa smo stopili na plin in začeli polniti mrežo nasprotnika. Kmalu smo se odlepili in tekmo mirno pripeljali do konca. Maščevanje za edini poraz v letošnji sezoni je bilo tako več kot uspešno.

Včeraj je v goste prišla ekipa Olimpije iz Ljubljane, ki letos nikakor ne kaže obraza iz prejšnjih sezon. Zamenjali so kar nekaj igralcev, ki pa bodo potrebovali še kakšno tekmo, da se približajo nivoju najboljših ekip 1. SFL.
V tekmo smo vstopili s precej okrnjeno ekipo, zato smo poskusili z “rošado” v napadih, kar pa ni bila najboljša poteza, saj igra ni bila taka kot bi si želeli. V začetku tekme smo sicer zelo na hitro ušli na štiri zadetke prednosti, potem pa je sledil približno 15 minutno obdobje brez zadetka. Za drugo tretjino smo zato postavili že ustaljene napade, igra je stekla, nasprotnikov gol pa se je hitro polnil. Igralci Olimpije so imeli nekaj priložnosti iz protinapadov, ki pa jih je večinoma zelo uspešno odbil Tomažin. Edini zadetek smo prejeli po lastni napaki globoko na svoji polovici. Tekom srečanja smo imeli na voljo tudi dva kazenska strela, prvega smo zapravili, drugega pa je izkoristil Drlink, ki je zadel kar štirikrat.

Redni del 1. SFL smo tako pripeljali v zaključni del, ko moramo v zadnjih treh tekmah zbrati le še tri točke za osvojitev prvega mesta, ki bi nam prinesel prednost domačega terena v polfinalu in morebitnem finalu, ki se letos igra na dve dobljeni tekmi. V prihajajočem krogu nas na Podnu (18.2. ob 17:00) pričakuje Insport, ki v zadnjih tednih kaže odlično formo. Že zdaj vabljeni na derbi!