Suveren zaključek rednega dela!

Na zadnjo tekmo smo se v soboto odpravili v Idrijo, kjer so nas v Modri dvorani pričakali člani ekipe FBC Žiri. Tekma za njih ni imela večjega pomena, saj je že dlje časa jasno, da so ostali zunaj boja za najvišja mesta, na drugi strani pa smo mi nujno potrebovali zmago, da redni del zaključimo na vrhu lestvice, kar nam daje prednost domačega igrišča vse do konca končnice.

Tekmo smo začeli več kot odlično in preko Logarja povedli že v prvi minuti. V istem ritmu smo nadaljevali celotno tekmo in vršili pritisk na domačo ekipo že za njihovim golom. Ti so bili prisiljeni v veliko število napak, kar smo mi s pridom izkoriščali. Če smo mrežo v prvem delu tekme zaradi nezbranosti in tudi malce smole zatresli »le« štirikrat, smo to nadoknadili v drugem delu, ko smo zadeli kar devetkrat. V zadnjem delu nam je koncentracija vidno upadla, kar so izkoristili Žirovci in dosegli častne tri zadetke. Pohvaliti velja izjemno ekipno igro, saj smo vsi dosegli točko, vključno z vratarjem Knificem, ki je poleg nekaj odličnih posredovanj vknjižil tudi asistenco. Med strelci pa je bil najbolj razpoložen Klinec, ki je s štirimi zadetki dosegel svoj prvi hat-trick v Polanski bandi. Na splošno pa je dvoboj minil v prijateljskem vzdušju, kar priča tudi podatek o izključitvah, saj so maloštevilni gledalci videli le eno izključitev na domači strani.

Z zmago smo redni del letošnje izvedbe 1. SFL zaključili na prvem mestu, kar nam je za nasprotnike prineslo mlajšo ekipo škofjeloškega Insporta. Obe tekmi smo v rednem delu dobili, zagotovo pa bosta naslednji dve in morebitna tretja tekma zelo napeti! Na faceebooku pa lahko potrdite svoj prihod na tekmo in spremljate vse podrobnosti o obeh ekipah pred tekmo.