Dekleta ubranila naslov pokalnih prvakinj!

FBK Polanska banda : FBK Insport (8:4)

V soboto, 1. 2. 2020, je v Gorenji vasi potekal finalni turnir Pokala Slovenije za ženske. Naše nasprotnice pa so bila dekleta iz škofjeloškega Insporta.

Tekmo smo začele nekoliko zadržano in že v prvi minuti prejele zadetek. Želja po zadetku je bila velika, a žogica ni želela iti za vratarkin hrbet. Po kar nekaj neuspešnih strelih je v 12. minuti v polno le zadela Katarina Bogataj po podaji kapetanke Nastje Kavčič. Štiri sekunde pred koncem prve tretjine pa je po podaji Lejle Stanonik zadela še Tea Stanonik in tako popeljala Poljanke v vodstvo.

V drugo tretjino smo vstopile bolj suvereno, kar se je pokazalo v 2 hitrih zadetkih na začetku tretjine. Oba je po podaji Nastje Kavčič zadela Maja Krek. Kasneje sta si dekleti še zamenjali vlogi in po podaji Maje je v polno zadela Nastja, nato pa ji je po samostojnem prodoru uspelo doseči še en gol. Po fenomenalnih obrambah naše vratarke Erike Dolinar so nasprotnice uspele v tej tretjini doseči le en zadetek, semafor pa je ob odhodu na drugi odmor kazal rezultat 6:2 za domačo ekipo.

Tudi v zadnji tretjini so prvi gol dosegle Ločanke, že čez nekaj minut pa smo imele Poljanke priložnost, da v igri z igralko več še povišamo naše vodstvo, a nam to ni uspelo. Kmalu po iztečeni kazni nasprotnic je po podaji Tee Stanonik zadela Tanja Košir. Sledilo je nekoliko nezbranosti v naši obrambi, kar so igralke Insporta dobro izkoristile in prišle do še enega zadetka. Za končni rezultat 8:4 je poskrbela Maja Krek s še tretjim zadetkom na tej tekmi.

Z zmago smo dekleta Polanske bande uspele ubraniti lanskoletni naslov Pokalnih prvakinj. Zahvaljujemo se vsem navijačem, ki so nas podprli, vse pa vas vabimo tudi na naslednjo tekmo, ki bo v soboto, 8. 2. 2020 v domači dvorani v Gorenji vasi, proti dekletom iz Beljaka.

ME POLANKE!