Po kazenskih strelih do naslova državnih prvakinj!

FBK Olimpija : FBK Polanska banda (2:3*)

To soboto je v Dvorani Edvarda Peperka v Ljubljani potekal ženski derbi proti dobro poznanim nasprotnicam iz FBK Olimpije. Te nas vedno znova presenetijo z naporno ter do konca tekme napeto igro in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

V tekmo smo stopile zaspano in prestrašeno, kar so nasprotnice hitro izkoristile v svojo prid in že v začetku 4. minute zadele prvi gol, a nas tudi ta ni motiviral k bolj napadalni in učinkoviti igri.

V začetku druge tretjine smo se trudile igro stopnjevati in igrati bolj napadalno, vendar so nasprotnice spet našle še eno napako v naši obrambi in vodstvo povečala še za en gol. Željo po zadetku pa je bilo čutiti vedno bolj in tudi naš stil igre se je izboljšal, kar je dobro izkoristila Tea Stanonik in nas z zadetkom v 10. minuti 2. tretjine popeljala stopnjo bližje k izenačenju rezultata. ob koncu druge tretjine je bila izključena naša igralka Tanja Košir, česar pa igralke Olimpije niso uspele izkoristiti in rezultat na semaforju se ni spremenil.

V zadnji tretjini smo na igrišče stopile z željo, da tudi tokrat domov odidemo kot zmagovalke, naša zmaga pa bi pomenila tudi naslov prvakinj v državnem prvenstvu. Pogosti streli in napadalnost v igri so bili prisotni na obeh straneh. Vse nevarne strele je naša vratarka Tina Čemažar uspešno obranila in žogice ni spustila za svoj hrbet. V zadnjih 3 minutah igre se je sreča končno obrnila tudi v našo korist in Tea Stanonik je neubranljivo žogico po podaji Lejle Stanonik poslala naravnost v gol.

Tudi 5-minutni podaljšek ni določil zmagovalca, zato so sledili penali, kjer je Katarina Bogataj poskrbela za prvi zadetek, Tanja Košir pa za drugega. Tina Čemažar je uspešno obranila 2. strel nasprotnic in kmalu zatem smo se z zadetkom Tee Stanonik ponovno veselile zmage, z njo pa tudi naslova državnih prvakinj.

Zahvaljujemo se vsem navijačem in igralkam Olimpije za še eno pestro tekmo. Zaenkrat Polanke ostajamo brez poraza. Ali bo tako ostalo tudi do konca sezone? Naslednjo tekmo si lahko ogledate 1. 2. 2020 v Gorenji vasi, kjer igramo finale Slovenskega Pokala proti igralkam Insporta. Vabljeni!

ME POLANKE!