Pot v Linz se je zaključila s ponovno zmago

ASKÖ FSG Linz/Rum : FBK Polanska banda Ž (6:8)

V soboto, 11. 1. 2020, smo se Polanke odpravile na tekmo v Avstrijo, kjer nas je gostila trenutno drugouvrščena ekipa iz Linza. Z dekleti smo na začetku sezone eno tekmo že odigrale in jih premagale z 2 proti 1, zato smo sklepale, da bo tekma naporna.

Prva tretjina je bila zelo izenačena, nasprotnice so proti našemu golu sprožile kar nekaj strelov, ki pa jih je vratarka Tina Čemažar uspešno obranila. Prvega gola ni bilo vse do dvanajste minute, ko so nasprotnice izkoristile našo nepazljivost v obrambi in zadele. Med odmorom je trenerka poudarila, da nič še ni izgubljenega in nas spodbudila k dobri igri.

V drugo tretjino smo se odpravile z nalogo, da rezultat obrnemo v našo korist. V prvi minuti po premoru je po podaji Nastje Kavčič zadela strelsko razpoložena Maja Krek, ki pa je čez nekaj minut v gol poslala še eno žogico. Rezultat je bil 2 proti 1, pol minute kasneje je gol zadela še Nastja Kavčič po podaji Anike Kržišnik, že čez nekaj sekund pa so nam nasprotnice odgovorile z neubranljivim strelom v gol. Sledili so številni poskusi na nasprotnikov gol in po podaji Nastje Kavčič je bila zopet uspešna Maja Krek. V golu je Tino zamenjala Erika Dolinar. Po številnih dobrih obrambah smo dobile še tretji gol, deset sekund pred koncem pa je bila zaradi oviranja izključena ena od nasprotnic. Na drugi odmor smo tako odšle z vodstvom 4 proti 3.

Zadnja tretjina se je začela z igro pet na štiri, a premoči nismo izkoristile, so pa zato, kmalu po tem, ko se je izključena igralka vrnila v igro, zadele nasprotnice in izenačile rezultat. Sledilo je še nekaj nevarnih strelov tako z naše strani in tudi s strani nasprotnic, prve pa so v obrambi popustile one. Po podaji Vite Šušteršič je zadela Nika Stanonik, nekaj časa za tem pa po podaji Maje Krek še njena sestra Tea Stanonik. Tekma se je nadaljevala in možnost za gol je spet uspešno izkoristila Nika Stanonik. Do konca so bile le še tri minut, ko je bila izključena naša kapetanka Nastja Kavčič, dekleta iz Linza pa so to priložnost izkoristile in zadele. Še vedno smo vodile s 7 proti 5. Nasprotnice so nato zadnjo minuto tekme poskušale tudi z igro s šestimi igralkami in tako pustile gol nezavarovan, kar je izkoristila Anika Kržišnik in po podaji Nastje Kavčič zadela. Deset sekund pred koncem so sicer Avstrijke še enkrat zatresle mrežo našega gola, a se je tekma vseeno končala z našo zmago.

Končni rezultat je bil 8 proti 6 za Polanke. Tako smo brez poraza končale še eno tekmo in ohranile naše vodilno mesto na lestvici ženske mednarodne floorball lige. Posebna zahvala gre vozniku in hkrati našemu edinemu navijaču za udoben in varen prevoz na tekmo ter za navijanje.

Našo naslednjo tekmo si lahko lahko ogledate 25. 1. v Ljubljani v Športni dvorani Edvarda Peperka, kjer se bomo ob 18:30 pomerile z našimi nasprotnicami iz Olimpije. Se vidimo takrat!

ME POLANKE!