Dober začetek sezone za dekleta!

Nedolgo za fanti, so sezono floorball začela tudi dekleta. Pri slovenskem ženskem floorballu smo bili priča kar nekaj spremembam. Za začetek se namesto le slovenskega državnega prvensta letos igra mednarodna WFL liga, v kateri sodelujeta 2 slovenski in 3e avstrijske ekipe.

Do sprememb pa je prišlo tudi v obeh ekipah. Potem ko se je po lanski zelo uspešni sezoni od Polank poslovil trener Matej Mesec, je ta položaj prevzela bivša igralka in prva kapetanka kluba Karin Žavbi. Vse kar je ostalo isto, je prvi nasprotnik v letošnji sezoni. To so bile stare znanke iz ljubljanske Olimpije. Tudi tam je prišlo do nekaj sprememb, saj so se okrepili z bivšo vratarko Zelencev in Jesenic, Mašo Ahačič, po enoletnem premoru, pa sta se v ekipo vrnili Laura Žavbi in kapetanka Darja Dolenec. Sprememb v obeh klubih pa ni bilo zaznati v igri. Na prvi ženski tekmi, ki se je igrala v novi domači dvorani v Gorenji vasi smo po začetnem otipavanju in nekaj nenevarnih strelih, že v četrti minuti videli prvo priložnost za domačinke. Do strela je prišla Maja Krek, njen prvi poskus je vratarka še obranila, a je odbito žogico prav Maja poslala v mrežo. Super začetek domače ekipe, ki je vodsto podvojila slabih 10 minut kasneje, ko je po samostojni akciji od daleč zadela Vita Šušteršič. 2-0 je bil tudi rezultat po koncu prve tretinje in večino od pribljižno 60 gledalcev je bila z dogajanjem na igrišču zadovoljna.

Tudi druga tretjina se je začela previdno z obeh strani in skoraj 10 minut so navijači čakali na spremembo rezultata. A sprememba ni prišla tam, kjer so si želeli, in po podaji Laure Žavbi je zadela Teja Gospodarič. Če je kdo pričakoval padec domačink se je pošteno zmotil. Ni dolgo trajalo, da je zadela Lejla Stanononik in prednost spet povišala na 2 zadetka. Nekaj minut pred koncem tretjine pa si je pri gostjah koleno poškodovala Laura Žavbi, po prvih informacijah naj ne bi šlo za hujšo poškodbo in vsi upamo, da se čim prej vrne na igrišče. Poškodba je obe ekipi malo uspavala in tako do konca tretjine nismo več videli spremembe na semaforju.

Zadnjo tretjino so Polanke začele sanjsko. Po prodoru Nastje Kavčič se je zadetka veselila Katja Štucin, že v naslednjem napadu pa je po kroženju žogice okoli obrambe gostij s prve še drugi zadetek na tekmi dosegla Vita Šušteršič, tokrat na podajo Teje Stanonik. Kmalu po povišanju vodstva smo videli še prvo izključitev, ker je zaradi igranja z visoko palico Jingjing Ye preprečila priložnost za zadetek, je morala za dve minuti na kazensko klop. Polanke pa te priložnosti tokrat niso izkoristile. 10 minut pred koncem smo videli še menjavo vratrke, ponovno odlično Tino Čemažar, je zamenjala mlada Erika Dolinar. Kmalu po tem, pa so tudi Polanke ostale samo s 4 igralkami na igrišlu, saj si je zaradi udarca po palici 2 minutno kazen prislužila Tea Stanonik. A to domačink ni zmedlo in po podaji Katje Štucin je zadela Lejla Stanonik. Minuto za tem, pa so gostje dosegle še svoj drugi zadetek, tokrat je z igralko več po strelu Jingjing Ye in obrambi naše vratarke odbito žogo v mrežo potisnila Polona Dakskobler in postavila končni izid tekme. Polanska Banda : Olimpija 6:2.

Mednarodna liga se nadaljuje že čez 14 dni, ko se Polanke odpravljajo v Beljak, obe ekipi pa doma gostita Linz.