Slabši začetek nove sezone v 3 Nations Floorball League (Slovenija, Avstrija in Madžarska)

Fantje smo začetek sezone 2019/2020 zečeli nekoliko v krču. Polansko bando sta v tem letu zapustila Urban Dolenc in Luka Šturm. Urban se je preseli s Polycomu Brlog, Luka pa je zaključil s igranjem floorballa na najvišji ravni. Obema se Polanska banda zahvaljuje za velik doprinos in prosti čas namejnen eni izmed najboljših ekip v Sloveniji. Ekipi so se pridružili mladi igralci Polanske bande Urban Buh, Blaž Ferlan in Janez Stržinar. Kot največja okrepitev to leto je k nam prišel Anže Šneberger, ki tekmoval in kot trener deloval v Pragi pri ekipi FbŠ Bohemians. Fantje srečno v krstni sezoni!

Na prvi tekmi v Celovcu so po dobrem začetku in drugi tretinji nato zelo popustili in tekmo proti KAC-u izgubili s 8:5. Na tej tekmi je svoj prvenec v dresu Polanske bande dosegel Anže Šneberger!
Teden dni kasneje smo v Gorenji vasi gostili ekipi Phoenix Fireball in Dunai Krokodilok.
Ponovno dober začetek tekme, ki nam še vedno ni prinesel željenega uspeha na koncu tekme. Tekmo so igralci Phoenixa dobili s rezultatom 8:4. V tretje gre rado je rek, ki je držal tudi pri nas, saj smo z odlično igro v obrambi in napadu premagali Dunai Krokodilok s rezultatom 8:3.

Tempo na začetku 3NIFL je bil zelo naporen, saj smo se po prvem domačem vikendu odpravili na Madžarsko, kjer smo igrali proti nasprotnikom, ki smo jih gostili teden dni prej.
Tudi tokrat nam je nezbranost v obrambi in napadu odnesla nove točke. Tekmo proti Dunai Krokodilok smo izgubili s rezultatom 4:3. Igra v napadu nam nikakor ni stekla v obrambi pa smo nasprotnim igralcem puščali preveč prostora in to so s pridom izkoriščali.
Proti Phoenix Fireball smo prikazali najboljšo igro to sezono, ki pa ni prinesla željenih točk in zmaga je ostala doma. Rezultat 6:5.

Veseli nas dejstvo, da kljub slabšim rezultatom dobivamo obris naše igre in da taktiko , ki nam jo določi trener Nejc Šega prenašamo na igrišče in s treninga v trening postajamo kompaktnejši in boljši.
Po slabem začetku sezone je težko, vendar mi se ne predajamo in pridno treniramo naprej!

MI POLANCI!