Mladinski ekipi U13 in U15 ponovili uspeh na United World Games

Beljak, petek 21.6.2024

Ekipa U15 je bila razvrščena v predtekmovalno skupino A skupaj še s štirimi nasprotniki. Za Polansko bando so natopali sledeči fantje:

Igralci: 29 – Gašper Drnovšek, 94 – Erik Štrukelj, 9 – Taj Tinauer, 58 – Maks Mlinar (posojen s strani FBK Žiri), 57 – Matic Drnovšek, 25 – Nejc Tavčar, 10 – Dejan Stržinar, 20 – Žiga Bohinc, 19 – Urban Hren; Vrataja: 1 – Oskar Tomšič in 69 – Nik Oblak.

Turnir je ekipa otvorila ob 9. uri proti neznanemu nasprotniku TJ Znojmo LAUFEN iz Češke. Naši fantje so pogumno začeli in po uvodnem zadetku turnirja nakazali, da se bo mreža še tresla. Mreža se je v pol ure igranja dejansko veliko tresla, a žal večkrat naša kot nasprotnikova. Po nekaj nepotrebnih napakah je PB izgubila z rezultatom 6:8.

V naslednji tekmi proti ekipi VSV Unihockey iz Beljaka so fantje stresli svojo jezo in z domačini dobesedno pometli z rezultatom 21:2. S tem so starejši fantje ob 11:15 uri dopoldne že zaključili prvi tekmovalni dan, pet igralcev pa se jih je pridružilo U13 ekipi, ki je nastopila popoldne.

Ekipa U13 je prav tako nastopala v predtekmovalni skupini A skupaj še s 5 nasprotniki. Za Polansko bando so natopali sledeči fantje:

Igralci: 57 – Matic Drnovšek, 25 – Nejc Tavčar, 10 – Dejan Stržinar, 20 – Žiga Bohinc, 19 – Urban Hren; 14 – Vid Šega, 11 – Martin Frelih, 24 – Tilen Jelenc (posojen s strani FBK Žiri), 21 – Gal Tavčar, 15 – Matic Oblak, 13 – Cene Oblak, 8 – Marcel Kumer; Vrataja: 27 – Nejc Oblak in 26 – Tim Peternelj.

V prvi od treh petkovih tekem so fantje stopili na parket proti drugi ekipi Goril iz Plzna in jo suvereno premagali z rezultatom 11:3. Na tekmi se je zelo izkazal tudi komaj 8 letni Marcel Kumer, ki je češkega vratarja premagal kar trikrat.

Ob 16:10 so nadaljevali tekmovalni program proti švicarski ekipi Unihockey Club Wehntal Regensdorf, ki vsako leto posega po najvišjih mestih. Kvalitete starejših fantov, nepopustljivost mlajšega dela ekipe in izjemnime obrambe Nejca Oblaka so prinesle drugo zmago z rezultatom 8:6, ki je vsekakor napovedovala visoko končno uvrstitev.

Zadnjo tekmo prvega tekmovalnega dne je ekipa odigrala proti drugi ekipi VSV Unihockey iz Beljaka. V prvih 15 minutah smo spremljali enosmerni promet, ko so Polančki zadeli kar 13-krat. Trener Nejc je ob odmoru poslal starejše igralce v slačilnico, saj so igrali že peto tekmo ta dan in jim namenil malo počitka pred nadaljevanjem turnirja, s tem pa ponudil več priložnosti mlajšim, manj izkušenim igralcem. Ti so drugi polčas dobili s 4:1 in postavili končni rezultat 17:1.

Beljak, sobota 22.6.2024

Ukipa U15 je na preostalih dveh tekmah potrebovala 2 zmagi, da bi se uvrstila v polfinale in boje za medalje. Na prvi tekmi so jim nasproti stali igralci druge ekipe UHC Pfannenstiel iz Švice, ki so že prejšnji dan pokazali veliko nediscipline. Tudi tokrat so igrali precej grobo in velikokrat ostali nekaznovani za očitne namerne prekrške. Polanci se ob tem niso preveč zmedli in z rezultatom 11:2 pometli z večjimi in močnejšimi Švicarji.

Zadnja tekma predtekmovanja je obetala poslastico in hkrati odločitev o drugem mestu ter uvrstitvi v polfinale. Švicarska ekipa Unihockey Club Wehntal Regensdorf je upravičili svoj sloves preteklih let in po izmenjavanju vodstva ob koncu tekme z nekaj sreče dosegla 2 gola za zmago 5:3. Polanci so tako zasedli 3. mesto v predtekmovalni skupini in si priigrali nedeljsko tekmo za končno 5. mesto.

Ekipa U13 je sobotni razpored otvorila proti lanskoletnim zmagovalcem, ekipi KAC iz Celovca. Tekma je predstavljala boj za prvo mesto v predskupini, saj so tudi Avstrijci suvereno zmagali vse 3 petkove tekme. Polanci so po uvodnem vodstvu naredilo kar nekaj napak in do konca tekme neuspešno lovili nasprotnika. Tekma se je zaključila z rezultatom 5:7.

V zadnji tekmi predtekmovanja so se fantički pomerili z eksotičnim nasprotnikom in sicer s kitajsko ekipo COC Champion-Jingwu Club, za katero je nastopalo 5 igralk in vratar. Pričakovali smo visoko razliko, vendar se je pri nosilcih že poznala utrujenost, pri mlajših pa fizična podrejenost močnim Kitajkam. Tekma se je vseeno končala v korist Poljancev z rezultatom 7:5.

Beljak, nedelja, 23.6.2024 – zaključni boji

9:00 – ekipa U13 vstopi v polfinalni boj proti češkemu TJ Znojmo LAUFEN. Zaradi pomembnosti tekme trener Nejc omeji nastop le na prvi 2 od 4 napadalnih trojk. Polanci narekujejo tempo, a se Čehi vračajo v igro z dvema zadetkoma, doseženima z igralcem več. Po tretjem vodstvu Poljancev češka sodnika zopet piskata izključitev, kar je izbilo sodu dno in Nejc doseže, da sodnika preučita situacijo. Od tega trenutka dalje se je sodniški kriterij izenačil, Polanci pa so zabili še 2 gola in postavili končni rezultat 5:2 v zelo izenačeni in čvrsti tekmi.

9:50 – ekipa U15 odigra poslovilno tekmo za 5. mesto proti Gorilam iz češkega Plzna. Čehi so proti koncu tekme še vodili za 2 zadetka, a so se Polanci zbrali in zborbali izenačenje v zadnjih trenutkih. Sledilo je izvajanje 3 kazenskih strelov na vsaki strani. Prvi vratar Oskar je zaklenil svoja vrata, kapetan Gašper pa suvereno matiral vratarja Goril.

10:40 – ponovitev finala U13 prejšnjega leta med avstrijsko ekipo KAC iz Celovca in Polansko bando. Nosilci igre Matic, Nejc, Dejan, Urban in Žiga so igrali že tretjo tekmo zapored brez prestanka in dvanajsto !!! tekmo v treh dneh. Utrujenost je pustila posledice in KAC je suvereno zbiral zadetke, medtem ko so Polanci s težka prišli do nevarnega strela, ki bi lahko premagal 190 cm visokega avstrijskega vratarja. Pred koncem tekme je kapetanu Maticu le uspelo zadeti pri igri z igralcem več s strelom od daleč, kar je bil le obliž na visok poraz z 1:6. Kljub temu ne moremo nobenemu igralcu ničesar očitati, saj so na igrišču pustili srce in zadnje kaplje znoja.

Povzetek turnirja skozi uči trenerja Nejca Šege:

Tako kot pravi naslov smo se za zaključek odpravili na bližnjo koroško na turnir mladine UWG 2024. Že ”tradicionalna” postaja naših mladinskih ekip je tudi tretje leto postregla s kvalitetnimi nasprotniki. V kategoriji do 13 let smo imeli v skupinskem delu nasprotnike iz ???????????????????????? ter prvič tudi iz ????????. Pri starejših igralcih iz ekipe U15 pa smo se zoperstavili igralcem iz ???????????????? ter ????????. V kategoriji do 15 let smo v rednem delu tesno izgubili proti ekipi Tj Znojmo iz Češke ter proti ekipi kasnejših finalistov iz Švice. Gladko pa smo premagali ekipo VSV iz Avstrije (21:2) ter ekipo UHC Pfannensteil iz Švice z rezultatom 12:2. Žal je tekmovalni sistem v polfinale vodil le prvi dve ekip iz skupine tako, da smo na koncu morali igrati proti ekipi GORILI PLZEN in jih na koncu po velikem povratku 4 sekunde pred koncem tud premagali po streljanju penalov. Tako je ekipa U15 končala na 5. mestu. Ni slabo a ob večji zbranosti bi lahko posegli še kakšno mesto višje. Sedaj pa še nekaj besed za ekipo U13. V rednem delu smo premagali vse nasprotnike razen ekipe domačinov iz Celovca. Redni del smo končali na drugem mestu in tako nam je polfinalni dvoboj prienesel neporaženo ekipo iz skupine B TJ Znojmo LAUFEN. Tekma je bila preizkus predvsem za naše glave in očitno je pogovor na začetku v garderobi pritisnil tisto tipko, da od prvega piska nismo prenehali v odločnosti, da tekmo dobimo in na koncu smo jo z rezultatom 5:2. Davek igranja za obe kategoriji smo v finalu plačali z utrujenostjo, ko je glavnina igralcev igrala tretjo tekmo zapored brez premora. KAC nas je zasluženo premagal. Tako smo že drugo leto zapored osvojili ????. Tudi srebro ni slabo ampak važne so druge stvari. Pripeljali smo 20 igralcev (4 vratarje in 16 igralcev) od tega sta bila dva člana ekipe FBC Žiri, ki sta nadomestila dva naša člana, ki zaradi določenih razlogov žal nista mogla sodelovati. Važno je, da smo vsem ponudili čas za igranje. Veseli me, da smo priložnost v kategoriji ponudili tudi MARCELU KUMRU, ki je pri 8 letih dosegel že prvi hat-trick. Kapo dol! V Nejcu Oblaku dobivamo novega talenta v golu, kar sem vedel že prej ampak ta turnir je pokazal veliko več potenciala ki že prej ni bil zanemarljiv. Matic, Dejan, Urban, Nejc, Žiga, Gal, Martin,Vid, Cene, Matic, Gašper, Taj, Maks, Tilen, Marcel, Erik, Oskar, Tim, Nik ter Nejc. Veliko ste že dosegli in veliko še boste. Le potrebno je delati. Poletje bo tokrat verjetno minilo malenkost bolj mirno in boste imeli malo več časa zase za naprej pa, ko bo čas za to. Hvala za lep spomin in še eno lepo izkušnjo. Tudi sam se kot trener seveda vedno učim. Zahvala tudi Primož Drnovšek, Matej Štrukelj in Boris Zver za vso asistenco.


Zahvala vsem sponzorjem, donatorjem in partnerjem, ki so omogočili nepozabno doživetje in nabiranje pomembnih življenskih in tekmovalnih izkušenj za naše mlade floorballiste :