Podmladek Polanske bande odhaja z 2 ekipama na United World Games

Avstrijska Koroška konec šolskega leta tradicionalno gosti mlade športnike iz 30 različnih držav, ki se potegujejo za prestiž v 10 športnih panogah. Letos se podobno kot lansko leto podmladek Polanske bande podaja v boje na 2 frontah – v kategoriji do 13 let in v kategoriji do 15 let.

Lanski rezultati so bili občudovanja vredni, sploh ob dejstvu, da je praktično ista ekipa nastopala v obeh kategorijah in to brez kapetana Gašperja, ki si je 1 teden pred dogodkom nesrečno zlomil roko. Ekipa do 15 let je svojo pot končala v četrtfinalu, kjer je morala priznati premoč kasnejšim zmagovalcem, ekipi KAC iz Celovca. Ekipa U13 pa je naslov prvakov izgubila v loteriji kazenskih strelov, potem ko so v rednem delu finalne tekme remizirali, prav tako proti ekipi KAC iz Celovca.

S stroškovne plati je tak projekt za ŠD Poljane in za starše perspektivnih igralcev kar velik zalogaj, zato bi brez lokalnih podpornikov otroci verjetno ostali brez edinstvene izkušnje. Vodstvo ŠD še toliko bolj ceni vsako pomoč, ker je otroke potrebno motivirati in nagrajevati za trud, ki ga vlagajo v šport in gibanje. Na žalost smo iz leta v leto priča večjemu trendu pasivnosti otrok in navezanosti na elektronske naprave, kar ob koncu šolskega leta pri marsikomu negativno vpliva na šolske ocene, poleg tega pa so tudi podjetja kot potencialni finančni partnerji preplavljeni s prošnjami za donacije in sponzorstva.

Fantje iz Poljan in okolice bodo letos ponovno poskušali osupniti bolj razvite narode v tem dinamičnem, če že ne najhitrejšem dvoranskem športu.

Dogajanje na turnirju je možno spremljati v živo v športni dvorani St. Martin v Beljaku in sicer od petka 21.6. do vključno nedelje 23.6., ko bodo potekali zaključni boji za kolajne.

Vsi letošnji rezultati pa bodo tudi tekoče objavljeni na spletni strani dogodka United World Games.

Utrinki s turnirja 2023:

Letos se lahko zahvalimo za pomoč sledečim podpornikom:
https://www.obcina-gvp.si/sl/
https://www.polycom.si/
https://stopnice-jezersek.si/
https://www.vrtacniktransport.si/
http://elektrosistemi.si/

https://www.eital.si/
https://www.mojaobcina.si/skofja-loka/imenik/elektromarket-trgovina-z-elektromaterialom-doo.html
https://www.facebook.com/p/Mesarstvo-Stanonik-100057161181631/

https://www.stopnicecestnk.si/
https://www.sloveniaholidays.com/gostilna-na-vidmu-poljane-nad-skofjo-loko.html
https://www.facebook.com/simon.sturm.10

2 komentarjev

Komentirajte

Izrazite svoje mnenje.
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja