POLANKE IZ LINZA ŠE S TRETJO LOVORIKO V SEZONI

Letos smo bili tekom cele sezone priča prevladi naših deklet na igrišču, zato smo skrivaj pričakovali, da se s finalnega turnirja, ki se je minuli vikend odvijal v Linzu, vrnejo z zlatom okoli vratu. Polanke pod taktirko nove trenerke, nekdanje izkušene igralke Karin Žavbi, skozi celo sezono niso poznale poraza, dobro formo pa so v preteklih tednih že potrdile tudi z naslovoma državnih in pokalnih prvakinj.

FBK Polanska banda vs. Hot Shots Innsbruck/VSV – 8:3

(Krek 1+2, Kržišnik 2+1, Šušteršič 1+1, Triler K. 1+0, Štucin 1+0, Kavčič 0+2, Stanonik T. 2+0)

V soboto, 22. 2., so dekleta po prihodu v Linz odigrala polfinalno tekmo proti mešani ekipi deklet iz Beljaka in Innsbrucka. Kljub temu, da so zadnji dvoboj, ki se je med istima ekipama odvijal pred dvema tednoma v Gorenji vasi, Polanke prepričljivo dobile, so naša dekleta v tekmo vstopila zadržano. Po približno desetih minutah tekme pa se je igra nekoliko razživela in Slovenke so na prvi odmor odšle kar s štirimi goli prednosti. Do konca tekme so se naša dekleta osredotočila na obrambo, protinapade pa so kronale še s štirimi zadetki v mrežo nasprotnic. Agresivna igra naših v obrambi je pripeljala tudi do dveh kazenskih strelov, enega od njih so nasprotnice izkoristile, drugega pa je spretno ubranila naša vratarka Erika Dolinar. Končni rezultat 8:3 je v finale popeljal dekleta izpod Blegoša.

Dekleta so zmago proslavila s praznovanjem pusta in hranljivo večerjo v McDonald’s – u.

FBK Polanska banda vs. ASKÖ FSG Linz/RUM – 4:2

(Krek 0+1, Kržišnik 1+0, Kavčič 2+0, Stanonik T. 1+0)

V nedeljo (bil je en lep sončen dan), se je ob 12.00 začela finalna tekma proti domačinkam iz Linza, ki so v drugem polfinalu premagale ekipo Zell am See. Ker so dekleta slutila, da bo tekma zaradi številčne premoči in precejšnje agresivnosti nasprotnic precej bolj zahtevna kot polfinalna, so začela bolj previdno. Veliko priložnosti v prvi tretjini nismo videli ne na eni, ne na drugi strani, vseeno pa je do konca prve tretjine vsaki izmed ekip mrežo nasprotnic uspelo zatresti po enkrat. Po odmoru so naša dekleta delovala še bolj suveren v obrambi, začela pa so tudi bolj intenzivno oblegati gol nasprotnic. Ta način igre se je obrestoval in na koncu so dekleta, ki so igrala ob bučni podpori zvestih navijačev, dosegla zmago z rezultatom 4 : 2 ter osvojila še tretjo »kanto« v tej sezoni.

Na podelitvi je pokal za naslov prvakinj visoko v zrak dvignila kapetanka Nastja Kavčič, ki je bila razglašena tudi za najboljšo strelko lige, skupaj z Aniko Kržišnik pa je bila tudi del all star ekipe letošnje sezone.

KONČNA RAZVRSTITEV:

  1. FBK Polanska banda
  2. Linz/Rum
  3. Zell
  4. Hot Shots VSV
  5. FBK Olimpija

Dekleta so s tem z letošnjo sezono zaključila, ob koncu pa bi se rada zahvalila vsem, ki so zlati ekipi pomagali na poti do »trojčka«. Posebna zahvala gre vsem sponzorjem društva in ostalim podpornikom, ki so nam s finančno pomočjo omogočili treninge, tekme, prevoze… Hvala vsem staršem in navijačem, ki so nas spremljali na tekmah doma in v Avstriji. Hvala našim članom, ki so nam vedno z velikim veseljem 🙂 odstopili polovico telovadnice na svojem treningu. Največja zahvala pa gre naši najboljši trenerki, mami Karin, ki je z našo, včasih bolj, včasih manj, zabavno druščino »borbala« celo leto. Vsem omenjenim in neomenjenim še enkrat velik HVALA, brez vas nam nebi uspelo. Naša zmaga je tudi vaša zmaga, za naslednjo sezono pa obljubljamo, da bomo dale vse od sebe, da vsi trije pokali ostanejo v Poljanski dolini.

ME POLANKE!