Zaključek sezone 2019/2020

Polfinalna tekma FBC Borovniva vs FBK Polanska banda

V polfinalno tekmo smo igralci Polanske bande vstopili kot izzivalci FBC Borovnice. Tekmo smo začeli brez petih igralcev, ki so se med korona premorom odločili, da zaključijo svojo igralsko kariero. Mladi igralci Polanske bande, ki so bili člani tretjega napada so tako kar na enkrat postali igralci prvega  in drugega  napada.

V prvih minutah polfinalne tekme smo pokazali, da se Polanci ne mislimo predati brez pravega boja. Tak začetek je bil za Borovnico pravi mali šok in so večinoma časa težko sledili tempu, ki smo ga ustvarjali z zelo telesno igro. Polanci smo povedli po strelu Mateja Mesca in z 1 golom razlike odšli na premor.

Dve minuti druge tretjine in Borovničani so vodili s golom prednosti. Oba zadetka je dosegel Košir. V 30 minuti je sledilo hitro izmenjavanje golov. Po zadetku Bizjaka je pri Borovnici zadel Rot, nato je ponovno zadel Bizjak in potem za goste še Kohne B. Rezultat druge tretjine je bil 4:3 za Borovnico.

V tretjo tretjino je bolje vstopila Borovnica in z zadetkom Koširja prišla na dva gola prednosti. Odgovor na zadetek Koširja pa sta imela Bizjak in  Stanonik, ki sta v razmaku 10 minut skupaj zadela kar 6-krat. Borovničani so v zadnjih sedmih minutah zadeli še 3- krat in ostalo je vodstvu in s tem tudi zmagi Polancev.

Pohvaliti je potrebno celotno ekipo Polanske bande, ki so s borbeno igro prišli do šestega finala zapored.

Finalna tekma FBK Insport Škofja Loka vs FBK Polanska banda

Šesto finale Polanske bande in šesto drugo mesto zapored. Zelo oslabljena ekipa Polanske bande, sej je skozi celotno srečanje borila proti vidno boljši ekipi iz Škofje Loke. Polanska banda se je do desete minute prve tretjine odlično upirala nato pa je v dvanajsti minuti popustila zbranost in na semaforju je že kazalo 3 proti 0.

Z goste sta zadela Burjek A. (enkrat) in Oblak (dvakrat). Sledil je zadetek, ki ga je po podaji Mesca M. dosegel Stanonik.  Nekaj upanja je domačim v prvi tretjini ulil Kovač, ki je zadel za znižanje rezultata. Gol Oblaka deset sekund po golu Kovača nas je očitno zelo zmedel, saj smo po obrambi Knifica dopustili Ločanom, da so le nekaj sekund pred koncem ponovno preko Habjana zadeli za prednost treh golov.

V drugi tretjini smo videli tri gole. Dva v mreži Polanske bande (Burnik A. in Podobnik) in enega v mreži Insporta (Mesec M.) Gostje so odšli na odmor s prednostjo štirih zadetkov.

V zadnji tretjini je za nas Polance zadel Stanonik. Večino časa smo se samo branili in preko proti napadov poskušali zadeti za priključitev. Bili smo blizu zadetka, vendar se nam je v ključnih trenutkih zatresla roka, ali pa nam je veselje preprečil vratar Insporta.

Igralci Insporta so do konca zadeli še šestkrat in se zasluženo veselili osvojitve naslova državnega prvaka v sezoni 2019/2020.

Razočaranje po ponovnem porazu je bilo očitno, vendar po prespani noči in misli, da so ekipo zapustili ključni igralci, nas veseli dejstvo, da se Buh, Ferlan in Stržinar niso ustrašili polfinalne tekme proti Borovnici. V finalu proti Insportu pa je na našo žalost nekoliko zaspala celotna ekipa, kar se je predvsem poznalo ravno pri igralcih, ki še niso navajeni nositi bremena, ki ga prinaša finale.

0 komentarjev

Komentirajte

Izrazite svoje mnenje.
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja