Dekleta še vedno brez poraza!

FBK Polanska banda : TVZ Wikings Zell am See (6:1)

V nedeljo, 8. 12. 2019, smo Polanke v Gorenji vasi gostile naše največje tekmice, ekipo deklet TVZ Wikings Zell am See. Po drami s prejšnje tekme, ko smo zmagale šele po penalih,  smo lahko sklepale, da se nam obeta težka in zanimiva tekma.  V tekmo smo vstopile odločene, da bomo igro s prejšnje tekme izboljšale in zmagale že po rednem delu. Začetek tekme je bil zelo izenačen in do sedme minute se rezultat na semaforju ni spremenil. Takrat pa so nasprotnice kaznovale našo nepazljivost v obrambi in povedle z 1:0. Zdelo se je, da se bo ponovila zgodba s prejšnje tekme, a je odgovor na začetni napad nasprotnic že čez nekaj minut našla Nastja Kavčič, ki je po podaji Katje Štucin izenačila rezultat. Minuto za tem je po samostojnem prodoru mrežo zadela še strelsko zelo razpoložena Anika Kržišnik, ki je sekundo pred iztekom časa mrežo zatresla še enkrat, in sicer po podaji Nastje Kavčič.

Drugo tretjino smo začele z dvema goloma prednosti, vseeno pa smo se zavedale, da tekme še zdaleč ni konec. Že v prvi minuti druge tretjine je v polno zadela Maja Krek po podaji Katje Štucin in tako povišala vodstvo na 4:1. Sledili so številni neuspeli poskusi, predvsem z naše strani, nekajkrat pa so se do našega gola prebile tudi nasprotnice, a je po zaslugi naše vratarke Erike Dolinar rezultat ostal nespremenjen. Tri minute pred koncem druge tretjine je žogica spet pristala v mreži nasprotnic, na podajo Tanje Košir je tokrat zadela Lejla Stanonik.

V zadnji tretjini se je naša prevlada na igrišču nadaljevala, napadale smo gol nasprotnic, a nam žogice ni uspelo spraviti v mrežo. Po številnih neuspelih poskusih je osem minut pred koncem v gneči pred golom svoj tretji zadetek, po podaji Katje Štucin, dosegla Anika Kržišnik in poskrbela za končni rezultat 6:1. Polanke tako ostajamo neporažene in še vedno zasedamo prvo mesto na lestvici mednarodne floorball lige.

Zahvaljujemo se vsem navijačem za podporo s tribun, zapisnikarski mizi in fotografinji Klari Krmelj, obenem pa vas vabimo, da nas spremljate prihodnjo nedeljo, 15. 12., ko se odpravljamo v Borovnico, kjer bomo ob 13:30 proti ljubljanski Olimpiji odigrale drugo polfinalno tekmo Pokala Slovenije za ženske in se borile za vstop v finale.

ME POLANKE!