Dramatična končnica prinesla novo zmago!

TVZ Wikings Zell am See : FBK Polanska Banda (2:3*)

Po malce daljšem premoru od ligaških tekem smo se tokrat odpravile v goste k drugo uvrščeni ekipi lige, Zell am See. V tekmo smo vstopile zaspano in prestrašeno, zato so nasprotnice takoj prevzele pobudo nad igro. Proti naši vratarki Tini Čemažar so sprožile kar nekaj lepih strelov, ki jih je Tina uspešno ubranila. V začetku 12. minute je sledila prva kazen naši nekreativni igri in nesinhroni obrambi, ko je nasprotnica neubranljivo ustrelila proti naši mreži. Tudi to nas ni motiviralo k bolj učinkoviti igri, zato nas je proti koncu prve tretjine doletela še ena zaušnica in odhod na prvi odmor z zaostankom dveh golov.

10 minut premora nam je očitno dobro delo, saj smo pokazale, da je tudi naša igra lahko kreativna. Nasprotnice so težje prihajale čez našo polovico, z naše strani pa je bilo videti večjo željo po zadetku. V golu je Tino zamenjala Erika Dolinar, ki je uspešno ubranila nekaj poskusov nasprotnic. Naše napadalne igre do konca tretjine sicer nismo kronale z zadetkom, saj je vratarka vse žogice suvereno ubranila, je pa vse skozi dišalo po prvem golu. Po grožnji, da bomo domov odšle peš, smo v zadnji tretjini prestavile v šesto prestavo in začetno tragedijo obrnile v pravi triler z dramatičnim zaključkom. Po popolni prevladi je v 42. minuti po podaji Anike Kržišnik z lepim strelom od daleč zadela Nastja Kavčič. Željo po zadetku je bilo čutiti še naprej in za uresničitev je 18 sekund pred koncem z lepim zadetkom iz razdalje poskrbela Vita Šušteršič po podaji Nastje Kavčič pri igri s 6 igralkami. Popoln preobrat nam je 3 sekunde pred koncem preprečila nasprotnikova vratnica, a bile smo v naletu in prepričane v zmago.

V 5-minutnem podaljšku nobeni ekipi ni uspelo zadeti, zato so sledili penali, kjer je prvi strel zadela Nastja Kavčič, nato pa je kraljevala naša vratarka Tina Čemažar, ki je suvereno ubranila vse tri poskuse nasprotnic (sploh zadnja obramba je bila češnja na torti) in poskrbela za nepopisno veselje Polank.

Stopnjevanje igre in ohranitev mirnih živcev v infarktni končnici je lepa popotnica za naslednjo tekmo, ki bo v nedeljo, 8. 12., ob 15. uri v domači dvorani v Gorenji vasi proti današnjim nasprotnicam. Igro iz zadnje tretjine bomo poskušale prenesti že na začetek tekme, zato so vsi navijači vljudno vabljeni.

Hvala vozniku za varen in udoben prevoz na tekmo ter navijanje do zadnje sekunde. Hvala tudi našim sponzorjem Slikopleskarstvo Slavko Šink, Blaž Kos s.p., Boštjan Poljanec, Žiga Bogataj s.p., ki so nam pomagali zmanjšati stroške prevoza.

Se vidimo v nedeljo!

ME POLANKE!