Z VISOKO ZMAGO POTRDILE UVRSTITEV V FINALE POKALA SLOVENIJE

FBK Olimpija Ljubljana : FBK Polanska banda Ž (1:9)

V nedeljo, 15. 12. 2019, je bila v Borovnici na sporedu povratna tekma proti Olimpiji za uvrstitev v finale Pokala Slovenije za ženske, na kateri smo dekleta Polanske bande branila prednost štirih golov s prve polfinalne tekme.

V tekmo smo vstopile silovito – prvih nekaj minut smo oblegale Olimpijin gol in nasprotnicam nismo dovolile konkretnejšega napada. Številni poizkusi na žalost niso obrodili sadov, kar so Ljubljančanke s protinapadom znale obrniti sebi v prid in poskrbele za prvi zadetek na tekmi. Polanke smo še naprej streljale s praznimi naboji, tako da je rezultat do konca prve tretjine ostal 1:0 za nasprotnice.

V nadaljevanju se je potrdil ne tako znani pregovor, da »prvi dobiček ne gre v mošnjiček.« Vodstvo nasprotnic je že kmalu po začetku druge tretjine izničila Tanja Košir, ki je tako kljub poškodovanemu gležnju prispevala pomemben delež k uspehu ekipe. Zadetek za izenačenje je dal polet tudi preostalim igralkam in kar ni šlo v gol v prvi tretjini, je zato pristalo za hrbtom ljubljanske vratarke v drugi in tretji tretjini, medtem ko je naša vratarka Tina Čemažar v teh dveh delih igre našo mrežo ohranila nedotaknjeno. Ob koncu tekme je semafor kazal izid 1:9 v našo korist (Maja Krek 2+0, Lejla Stanonik 1+1, Nika Stanonik 2+3, Tanja Košir 1+0, Katarina Bogataj 0+2, Katja Štucin 1+0, Nastja Kavčič 1+0). Dekleta smo se tako lahko veselila nove zmage in ponovne uvrstitve na finalni turnir pokala.

Čestitke Olimpiji za dostojen odpor kljub okrnjeni zasedbi ter seveda hvala vsem navijačem, ki ste nas bodrili s tribun. Na manjšem igrišču nas boste na delu lahko ponovno spremljali v začetku februarja, ko se bomo za naslov pokalnih prvakinj v finalu pomerile z žensko ekipo Insporta.

ME POLANKE!