Zmaga na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije za ženske

FBK Olimpija : FBK Polanska banda Ž (6:10)

V soboto, 19. 10. 2019, smo dekleta v Ljubljani odigrale prvo polfinalno tekmo Pokala Slovenije za ženske, kjer so nam nasproti ponovno stala dekleta iz ljubljanske Olimpije. Letos Polanke v pokalnem tekmovanju nastopamo le z eno ekipo, vendar pa v zmanjšani zasedbi, saj nekaj igralk zastopa škofjeloški Insport, ki je po nekajletnem premoru ponovno zbral žensko ekipo.

Po dobrem začetku in dveh zadetkih prednosti nasprotnic je že kazalo na težko tekmo, a smo Polanke nato uspele strniti obrambo ter se do konca tretjine približati na le gol razlike. Sledila je zadetkov polna druga tretjina, ko so gledalci lahko videli kar 7 zadetkov z naše strani, dvakrat pa so uspele zadeti tudi Ljubljančanke. Videli smo lahko tudi kazenski strel, ki pa ga nismo uspele izkoristiti in tako se je semafor po koncu drugega dela ustavil pri rezultatu 8:4 v našo korist. Kljub nekoliko slabši igri v drugi tretjini, pa se nasprotnice niso predale vse do konca in so tako poskrbela za bolj izenačeno zadnjo tretjino, ko sta obe ekipi zadeli po dvakrat in tekmo zaključili z rezultatom 10:6 in zmago Polanske bande (Nika Stanonik 3+2, Tanja Košir 3+0, Tea Stanonik 1+1, Nastja Kavčič 1+1, Lejla Stanonik 1+1, Maja Krek 1+1, Katja Štucin 0+1).

Polanke smo si z zmago zagotovile boljše izhodišče za naslednji polfinale, ki bo 15. 12. v Borovnici. Čestitke Olimpiji za borbeno igro vse do konca, navijačem pa hvala za spodbudo s tribun.

ME POLANKE!